Greek Daily Headlines News Headline Animator

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Chrome: η Google κυκλοφορεί το δικό της browser

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα την ημερομηνία κυκλοφορίας του browser που έχει αναπτύξει η ίδια και φέρει την κωδική ονομασία Chrome. Με αυτό τον τρόπο η "βασίλισσα" του Web κάνει το εδώ και καιρό αναμενόμενο βήμα, να εισχωρήσει στην αγορά των browsers αμφισβητώντας την κυριαρχία της Microsoft με τον Internet Explorer. Η Google ανακοίνωσε νωρίτερα την ημερομηνία κυκλοφορίας του browser της καθώς το σχετικό κόμικς που ανέπτυξε για τη διαφημιστική προβολή του Chrome, βγήκε στο Internet. Έτσι, το Chrome θα διατίθεται για download από την Τρίτη. Αρχικά θα υπάρχει μόνο έκδοση για Windows, στα σκαριά ωστόσο βρίσκονται εκδόσεις για το Mac OS X και το Linux. - Η εταιρεία περιγράφει το Chrome ως έναν εξελιγμένο browser που θα μπορεί να απεικονίσει καλύτερα τα sites με δυναμικό και interactive περιεχόμενο, τα οποία, εξαιτίας της ανόδου της IP TV και του online ραδιοφώνου, τα συναντά κανείς όλο και πιο συχνά στο Web. Σκοπεύει, δε, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της στο Web, να προσφέρει μέσω του Chrome μια καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία.

Όπως πιστεύει η Google, σήμερα δε χρειαζόμαστε έναν απλό browser αλλά μια μοντέρνα πλατφόρμα για σελίδες και εφαρμογές του Web, όπως είναι το Chrome. Το τελευταίο προσφέρει ένα απλό και συνοπτικό interface και κάνει όλη τη δουλειά στο background. Σήμερα, δεν είναι πλέον ο browser που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά οι σελίδες του Web και οι σχετικές εφαρμογές, που συνθέτουν το Internet.

Κατά βάση, το Chrome θα είναι ένας browser που θα αποδίδει καλύτερα με τις τωρινές εφαρμογές του Web. Όλα τα tabs θα τρέχουν σε ένα απομονωμένο "sandbox", οπότε το κρέμασμα ενός tab θα αφήνει ανεπηρέαστα όλα τα υπόλοιπα, προσφέροντας παράλληλα περισσότερη προστασία έναντι των επικίνδυνων σελίδων του Web. Επιπλέον, θα χρησιμοποιείται μια πανίσχυρη μηχανή JavaScript, με την ονομασία V8, που θα επιτρέπει την εκτέλεση της επόμενης γενιάς web services, κάτι που δεν είναι εφικτό με τους τωρινούς browsers.

Η Google χρησιμοποίησε για την ανάπτυξη των βασικών συστατικών του browser της διάφορα "components" από τα Apples Webkit, Mozilla Firefox και άλλα ελεύθερα projects. Ο browser της θα παρέχεται επίσης με άδεια Open Source, ώστε μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών και εθελοντών να συμμετέχει στην περαιτέρω εξέλιξή του.

Πηγή: Pathfinder

Περισσότερα: Google

http://www.google.com/chrome

Δεν υπάρχουν σχόλια: