Greek Daily Headlines News Headline Animator

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Εθελοντές

Μπορείς κι εσύ να συμβάλεις στη λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, αρκεί να διαθέσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου. Βοήθησε έμπρακτα το έργο του WWF και «γίνε συμμέτοχος στη λύση!».

Διάλεξε, λοιπόν, μια ομάδα εθελοντικής εργασίας που ταιριάζει περισσότερο με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου, συμπλήρωσε και στείλε μας την αίτηση εθελοντικής εργασίας, και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Ομάδα Νομικής Υποστήριξης Πολιτών (ΝΥ)
Η Νομική Ομάδα εξετάζει τις καταγγελίες που λαμβάνουμε από πολίτες ή τοπικές οργανώσεις σχετικές με την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και τους υποστηρίζει στις προσπάθειες τους. Αποτελείται από εθελοντές, κυρίως νομικούς, περιβαλλοντολόγους και πολιτικούς μηχανικούς. Οι δραστηριότητες της περιλαμβάνουν: τη συλλογή και ταξινόμηση υλικού νομικού περιεχομένου, το σχολιασμό νομοσχεδίων περιβαλλοντικής φύσης, τη διαχείριση καταγγελιών, τη συνεργασία με τοπικές οικολογικές οργανώσεις. Τέλος παρέχει συμβουλές για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας στη χώρα μας και πιέζει ώστε να εφαρμόζεται το Εθνικό και Κοινοτικό Περιβαλλοντικό Δίκαιο. Διαβάστε περισσότερα για τη Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών.

Ομάδα Εκδηλώσεων και Εκστρατειών (ΕΕ)
Τα μέλη της ομάδας αυτής αποτελούν τη φωνή του WWF όταν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού. Αυτές περιλαμβάνουν τη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων, τη διοργάνωση Φεστιβάλ, τη συμμετοχή σε διαμαρτυρίες (πχ. Δασικό Νομοσχέδιο).H εκπαίδευση και ενημέρωση των εθελοντών μας είναι συχνή, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τα προγράμματα και τις δράσεις της οργάνωσης. Επίσης η άνεση και η ευχέρεια επικοινωνίας που αποκτούν κατά την επαφή τους με το κοινό, συμβάλουν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

Ομάδα Εργασιών Γραφείου στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα (ΓΡ)
Πολύ σημαντική ομάδα που βοηθά στη διεκπεραίωση των εργασιών γραφείου. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια προετοιμασία ενημερωτικού υλικού , ταξινόμηση βιβλιοθήκης, προετοιμασία και αποστολή επιστολών, εισαγωγή δεδομένων στους Η/Υ και δημιουργία βάσεων δεδομένων. Οι εθελοντές της ομάδας αυτής βοηθούν όλα τα τμήματα του WWF-Ελλάς και συμβάλουν στη καλύτερη επικοινωνία με τους υποστηρικτές και τους φίλους μας. Απαραίτητη η ύπαρξη ελεύθερου χρόνου εντός των ημερών και ωρών γραφείου (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00).

Ομάδα Μεταφράσεων (Μ)
Αποτελείται κυρίως από επαγγελματίες του είδους ή ανθρώπους που έχουν σπουδάσει σε συναφή αντικείμενα. Η ομάδα αναλαμβάνει το σημαντικό έργο των μεταφράσεων κειμένων και επιλεγμένων εκδόσεων από το παγκόσμιο δίκτυο του WWF για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Επίσης μεταφράζει επιστημονικές μελέτες και εκθέσεις του WWF-Ελλάς προκειμένου αυτές να προωθηθούν σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Επίπεδο.

Ομάδα Προγραμμάτων Πεδίου (ΠΠ)
Συμμετοχή στα καλοκαιρινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας και γνωριμία με τη δουλειά του WWF στο πεδίο (Δαδιά, Πίνδος, Κερκίνη, Ζάκυνθος κλπ). Τα προγράμματα αυτά διοργανώνονται κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες (απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 19-35 ετών). Αποτελούν σημαντική βοήθεια για τους τοπικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς και περιλαμβάνουν: χάραξη μονοπατιών, ενημέρωση τουριστών, κατασκευή φωλιών για απειλούμενα είδη. Επίσης η ομάδα αυτή συμμετέχει και σε άλλες δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις και καθαρισμοί παραλιών. Είναι μια μοναδική εμπειρία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας!

Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Ευαισθητοποίησης Παιδιών (Panda Club)
Επειδή η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική έχουμε σχηματίσει μια ειδική ομάδα η οποία αναλαμβάνει τη παρουσίαση των προγραμμάτων του WWF σε σχολεία, σχολές, κατασκηνώσεις, πνευματικά κέντρα και συναφείς φορείς με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού. Επίσης πραγματοποιεί παιχνίδια με παιδιά και εκδηλώσεις, όπως παιδικό θέατρο και μουσικοχορευτικά δρώμενα που έχουν σχέση με την προστασία της φύσης. Το Panda Club έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στα αθηναϊκά δρώμενα!

Δίκτυο Ενεργών Επαγγελματιών (ΔΕ)
Σημειώστε αυτή την κατηγορία αν θέλετε να συμβάλλετε με βάση την ειδικότητά σας, την επαγγελματική σας ιδιότητα, τις τεχνικές σας γνώσεις, το δίκτυο των επαφών σας κλπ.

Εθελοντές στην Επαρχία (ΕΠ)
Η δυνατότητα προσφοράς εθελοντικής εργασίας για τα μέλη που κατοικούν εκτός Αθηνών ή Θεσ/νίκης ρυθμίζεται ανάλογα με τις δράσεις του WWF στην περιοχή. Σημειώστε αυτή την κατηγορία αν θέλετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν σχεδιάζονται δράσεις στην περιοχή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ηλίας Τζηρίτης, Συντονιστής Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών


Επικοινωνία
WWF Ελλάς
Φιλελλήνων 26
10558 Αθήνα
Τηλ. 210-3314893
Fax: 210-3247578
support@wwf.gr



Πηγή : WWF

Δεν υπάρχουν σχόλια: