Greek Daily Headlines News Headline Animator

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

One Laptop Per Child Project 2



One Laptop Per Child Project 2

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός One Laptop Per Child Project παρουσίασε χτες τις πρώτες φωτογραφίες από την επόμενη έκδοση του ΧΟ φορητού υπολογιστή του, του οποίου το κόστος υπολογίζεται κοντά στα 75 δολάρια ή 47,69 ευρώ!!!

Το laptop XO-2 είναι «υπό κατασκευή» ενώ παρότι υπάρχουν ήδη φωτογραφίες του, αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά της διάρκεια του 2010, σε ενάμιση χρόνο δηλαδή το λιγότερο, από τώρα!

Το μέγεθος του θα είναι το μισό από το ΧΟ που όλοι γνωρίζουμε και θα αποτελείται από δύο οθόνες αφής χωρίς καθόλου πληκτρολόγιο. Πρόκειται για μία αρκετά πρωτοποριακή ιδέα, και όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του οργανισμού, Nicholas Negroponte, στόχος του είναι να μοιάζει με e-book και σαν τέτοιο θα προωθηθεί και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Υπολογίζεται ότι το ΧΟ-2 θα «χωράει» 500 βιβλία. "Οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Βραζιλία, ξοδεύουν 19$ για τα βιβλία κάθε μαθητή κάθε χρόνο. Η επένδυση των 75$ θα είναι αρκετά δελεαστική λοιπόν μίας και το ΧΟ-2 δεν είναι αποκλειστικά ένας e-book reader αλλά ένα πλήρως λειτουργικό laptop." είπε χαρακτηριστικά ο Negroponte που περιμένει αύξηση των πωλήσεων του XO 1 μετά την συμφωνία που έκανε με την Microsoft για την ενσωμάτωση των Windows XP.





Δεν υπάρχουν σχόλια: