Greek Daily Headlines News Headline Animator

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Flock 1.0, ίσως ο καλύτερος browser σήμερα

Flock-browser-logo

Αν και ο νέος Flock έχει κυκλοφορήσει εδώ και 1 μήνα, προτίμησα να τον χρησιμοποιήσω αρκετά και μετά να γράψω. Με μια φράση, ο καλύτερος browser σήμερα! Ότι χρειάζεται ο απαιτητικός χρήστης του internet, “χτισμένο” πάνω στην στέρεα βάση του Mozilla Firefox.

Τι είναι ο Flock ;

Ο Flock είναι ένας browser (σαν να λέμε Firefox, Internet Explorer κτλ), προσαρμοσμένος στις σύγχρονες απαιτήσεις του χρήστη. Παρουσίασα μια beta του Flock στο 4ο επεισόδιο του Vidcast, που κοιτάω συνοπτικά τις απολαυστικές δυνατότητές του. Ο Flock είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που με κάνουν να ανασηκωθώ στην καρέκλα μου, και να ενθουσιάζομαι με την χρήση του.

Η διαφορά του Flock με τους υπόλοιπους browser είναι όλες αυτές η λειτουργίες που ενσωματώνει που κάνουν για εμάς τα πράγματα πιο εύκολα (περισσότερα παρακάτω). Είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα, ενώ βασίζεται πάνω στον Firefox, έχοντας έτσι όλα τα καλούδια του τελευταίου. Όπως και ο Firefox είναι διαθέσιμος για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Ο Flock και το Web2.0

Web2.0 σύντομα είναι κάθε site ή υπηρεσία το “αποτέλεσμα” του οποίου είναι προϊόν αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών και της σελίδας. Κλασσικά παραδείγματα είναι το YouTube το Flickr και το Facebook.

O Flock στην ουσία ενσωματώνει ένα κάρο δημοφιλής web2.0 υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να γλυτώνει ο χρήστης του πάρα πολύ χρόνο, και να μένει ενήμερος για ότι τον ενδιαφέρει. Προσωπικά υπολογίζω πως γλυτώνω περίπου 30 λεπτά ημερησίως, ενώ είμαι συνέχεια ενήμερος.

Μεταξύ άλλων ο Flock μπορεί να “επιταχύνει” την εμπειρία σας σχετικά με τα ακόλουθα:

  1. Youtube, Flickr, Twitter, Facebook
  2. To blog σας, αν είναι σε wordpress, blogger, wordpress.com, typepad κ.α.
  3. Del.icio.us, Magnolia Bookmarks

Για περισσότερες συμβουλές στο μέλλον πάνω στα επεισόδια του Vidcast, εγγραφείτε τώρα στο feed του Vidcast δωρεάν!

Για περισσότερες ειδησεις στο μέλλον , εγγραφείτε τώρα στο feed του Greek Daily Headlines News δωρεάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: