Greek Daily Headlines News Headline Animator

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Intel Centrino Atom


Με ξεκάθαρο στόχο και μια νέα αγορά που αρχίζει να ωριμάζει ταχύτατα, η Intel ρίχνει στην αγορά την νέα γενιά επεξεργαστών Atom για MIDs (Mobile Internet Devices) και όχι μόνο. Πρόκειται για μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική με το instruction set των Intel Core 2 Duo επεξεργαστών παρέα με multiple threads σε ένα chip με μέγεθος μόλις 25 mm².

Παράλληλα θα παίζει και το Intel Centrino Atom που συνδυάζει πολλά chipset σε μια πλατφόρμα, όπως άλλωστε συνηθίζει η πλατφόρμα Centrino. Η επίσημη περιγραφή είναι εκτός από τον επεξεργαστή Atom, “low-power companion chip with integrated graphics, a wireless radio” δηλαδή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (DirectX 10;) και WiFi, Bluetooth, WiMax ίσως; Οι ταχύτητες του Atom φτάνουν μέχρι και 1.8GHz με κατανάλωση ρεύματος από 0.6 μέχρι 2.5 watt!


Asus Eee

Το αγαπημένο πολλών Asus Eee, ετοιμάζεται να αναβαθμιστεί με Intel Atom επεξεργαστή και άλλα ηλεκτρονικά που θα του δώσουν WiMAX και HSDPA δυνατότητες, παρέα με χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και πιθανότατα μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. Τί παραπάνω να ζητήσουμε από την Asus και το Eee… ε;

Intel Atom: Νέος επεξεργαστής

Η Intel ανακοίνωσε το επίσημο όνομα του νέου επεξεργαστή Intel Atom, (κωδικές ονομασίες επεξεργαστών Silverthorne και Diamondville) με πολύ μικρό μέγεθος, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, εντελώς νέα μικροαρχιτεκτονική και στοχεύει για χρήση σε φορητές συσκευές. Έχει συμβατότητα με το σετ εντολών των επεξεργαστών Intel Core 2 Duo, επιφάνεια πυρήνα 25 mm², κατασκευάζεται με κλίμακα ολοκλήρωσης 45nm και περιλαμβάνει 47 εκατομμύρια transistors.

Τέλος, η εταιρεία χαρακτηρίζει τις συσκευές στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί ο επεξεργαστής “netbooks” και “nettops“, που κυρίως είναι συσκευές με υπηρεσίες και περιεχόμενο Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: