Greek Daily Headlines News Headline Animator

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Greenpeace

Η εικόνα “http://www.winlife.gr/_graphics/_Slogos/gPeace.gif” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Η δράση μιλά δυνατότερα από τα λόγια


Η Greenpeace έχει γίνει κυρίως γνωστή από τις δυναμικές ενέργειες και τις εντατικές εκστρατείες που οργανώνει για την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χάρη σε αυτή τη δράση καταφέρνει συχνά να "μπαίνει στο μάτι" και να ματαιώνει τα σχέδια των κυβερνήσεων και των εταιρειών εκείνων που αδιαφορούν για το μέλλον του πλανήτη.

Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace ξεκίνησε τη δράση του με λίγα μέσα και πολλές φιλοδοξίες το 1991.Μέχρι σήμερα έχει συμβάλει αποφασιστικά στο να μπει ένας φραγμός στην εισβολή των μεταλλαγμένων στο πιάτο μας, στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και στην απαγόρευση αρκετών τοξικών ουσιών που απειλούν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Εκείνο που είναι ίσως λιγότερο γνωστό είναι ότι όλη αυτή η δράση γίνεται δυνατή αποκλειστικά και μόνο χάρη στην οικονομική και ηθική ενίσχυση των πολιτών. Η Greenpeace είναι ίσως η μοναδική περιβαλλοντική οργάνωση που δε δέχεται δωρεές και χορηγίες από εταιρείες ούτε επιδοτήσεις από κυβερνήσεις ή διακρατικούς οργανισμούς. Αποκλειστική πηγή εσόδων αποτελεί η οικονομική στήριξη των χιλιάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών από όλο τον κόσμο που εμπιστεύονται τη δράση της.

Γι' αυτό το λόγο και η δική σας ενίσχυση, μικρή ή μεγάλη, είναι απολύτως αναγκαία ώστε να μπορέσει η Greenpeace να συνεχίσει να αγωνίζεται δυναμικά για το μέλλον του πλανήτη.
Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του ελληνικού γραφείου της Greenpeace: www.greenpeace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: