Greek Daily Headlines News Headline Animator

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

G-Archiver: Εργαλείο backup η κάτι άλλο;

G-Archiver: Εργαλείο backup η κάτι άλλο;
Ένα μέλος της ιστοσελίδας codinghorror, ο Dustin Brooks, έστειλε μήνυμα στο site το όποιο και δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα λήψης αντίγραφων ασφάλειας για το Gmail “G-Archiver”.
Όπως αναφέρει έψαχνε μια λύση ώστε να αποθηκεύσει στον σκληρό του δίσκο τα email του τα όποια υπήρχαν στο Gmail και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκε το G-Archiver το όποιο φαινόταν να πληρει τις απαιτήσεις του. Το πρόγραμμα όμως δεν τον ικανοποιοησε και αποφάσισε να επέμβει στον κώδικα του μιας κι ο ίδιος ήταν προγραμματιστής. Κοιτώντας όμως τις γραμμές του κώδικα ανακάλυψε έκπληκτος ότι ο δημιουργός του G-Archiver είχε ενσωματωσει το όνομα και τον κωδικό του δικού του λογαριασμού.


Ο Dustin Brooks χρησιμοποίησε τα στοιχειά αυτά και συνδέθηκε στον λογαριασμό του δημιουργού και έκπληκτος εκεί βρήκε 1777 emails με τα στοιχειά όσων είχαν χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα, ενώ στην κορυφή όλων αυτών δεσποζε το δικο του ονομα.Ο Dustin αποφάσισε να δράση και διέγραψε όλα τα email των χρηστών, έπειτα άδειασε τον κάδο αχρήστων, άλλαξε τον κωδικό του email σε κάτι το όποιο όπως αναφέρει δεν θυμάται πια και τέλος ενημέρωσε το google ώστε να διαγράφει ο συγκεκριμένος λογαριασμός.

Η παραπάνω ιστορία δημοσιεύτηκε στο codinghorror.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: